Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Hier - Bestel Vandaag!☝

Een coronatest doen in Uden

Een coronatest doen in Uden

Wanneer je last krijgt van klachten die lijken op corona symptomen, dan is het van belang dat je een coronatest laat afnemen bij een van de verschillende testlocaties in Uden. Het kan namelijk zo zijn dat je het coronavirus hebt waardoor je onbewust anderen kunt aansteken. Om binnen een halfjaar weer normaal te kunnen leven, moeten we dit voorkomen en daarom is het verstandig om met milde klachten binnen te blijven. Overal in Nederland kun je terecht voor een coronatest. Ook een coronatest in Berghem of Uden kan bij diverse teststraten. Hier kun je terecht voor een coronatest, sneltest of een PCR-test.

De corona klachten

Vrijwel iedereen beleeft een coronabesmetting anders. Dit komt doordat er veel klachten zijn die je kunt hebben bij een besmetting met het coronavirus. Weet je nou niet zeker of jouw klachten bij het coronavirus passen? Dan kun je hieronder de corona klachten vinden. De veel genoemde coronaklachten zijn:

 • Hoesten
 • Benauwd (ademhalingsklachten)
 • Keelpijn
 • Koorts
 • Loopneus
 • Hoofdpijn
 • Druk op de borst
 • Spierpijn
 • Smaak of reuk verlies

Wanneer je last krijgt van ernstige klachten, is het noodzakelijk om de dokter te bellen. De dokter zal je vertellen wat je het beste kunt doen. Wanneer de klachten erger worden, is het de bedoeling dat je opnieuw de dokter belt. De dokter zal kijken of het nodig is om opgenomen te worden in het ziekenhuis.

Een coronatest in Uden laten afnemen

Als je wilt weten of je het coronavirus hebt, is het verstandig om een coronatest in Uden te doen. Doordat je een coronatest laat afnemen, weet je of je het coronavirus hebt of niet. Als het niet uitmaakt wanneer jij je testresultaat krijgt, kun je kiezen voor de PCR-test van de GGD in Uden. Je zal dan binnen 48 uur de uitslag van je test weten.

Hoe maak ik een afspraak voor een corona test?

Wanneer je een afspraak wilt maken voor een coronatest bij de GGD, kun je dit doen via:

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Klik hierboven - Boek Vandaag je pcr-test!☝

Wanneer je niet fysiek naar de teststraat kan om je te laten testen, kan je via jouw eigen GGD een afspraak maken voor een thuistest. De GGD zal je doorverbinden met de vrijwilligers die bij jou thuis de coronatest zullen afnemen. 

Als je digitaal een afspraak maakt voor een coronatest, dien je je DigiD inloggegevens of app bij de hand te houden. Er wordt namelijk gevraagd om in te loggen met jouw eigen DigiD. Zo weet de teststraat dat het gaat om jou en wordt er tijd bespaard.

Wanneer je telefonisch een afspraak maakt voor een coronatest, is het van belang dat je je BSN nummer bij de hand houd. Je BSN nummer kun je vinden op je ID, paspoort en rijbewijs. 

Waar kan ik de uitslag vinden?

Als je bent getest op het coronavirusin Uden, krijg je altijd de uitslag binnen 48 uur. De uitslag kun je vinden via jouw DigiD. Wanneer de uitslag bekend is, krijg je daarnaast ook een bericht via de mail. Hier staat dan in dat de uitslag bekend is en dat je de uitslag binnen 15 minuten kunt bekijken. Als de uitslag binnen in, kun je naar coronatest.nl. Hier kun je op het blauwe balkje klikken waar staat: ‘ik wil de uitslag weten’. Als je hierop hebt geklikt, kan je inloggen met jouw DigiD en zul je de uitslag van de test te zien krijgen.

Uden coronatest

Een corona sneltest aanvragen

Naast de normale coronatest, kun je er ook voor kiezen om een corona sneltest in Uden aan te vragen. Bij een corona sneltest in Uden weet je binnen 30 minuten of je het coronavirus hebt. Deze corona sneltesten zijn bedoeld voor mensen die niet kunnen wachten op de uitslag van een coronatest. Zo kan het voorkomen dat je in de zorg werkt en daarom een corona sneltest moet aanvragen. Een corona sneltest kun je gemakkelijk online aanvragen.

Een corona sneltest is in de meeste gevallen niet gratis. De corona sneltesten kosten meestal zo’n 70 euro per stuk. Dit is een hoop geld maar in veel gevallen is de werkgever bereid om deze kosten te vergoeden. Wel is het verstandig om dit vooraf met je werkgever te bespreken.

Een PCR test in Uden aanvragen voor een reis naar het buitenland

Als je binnenkort op reis wilt kom je een ander land niet zomaar in. Dit omdat je tijdens de coronapandemie een reisverklaring moet hebben voordat je het land binnen kunt komen. Deze reisverklaring krijg je niet zomaar. Hier zal je eerst een coronatest vakantie voor moeten afnemen. Bij deze coronatest ontvang je een reisverklaring. Echter, het is hiervoor wel van belang dat je de PCR-test af laat nemen bij een commerciële teststraat in Uden. De testuitslag mag overigens maximaal 48 uur oud zijn. Gelukkig kun je bij diverse commerciële teststraten in terecht waardoor het vrijwel altijd lukt om ergens een afspraak in te plannen.

Als je binnenkort op reis wilt gaan, is het dus erg belangrijk dat je op tijd een PCR-test inplant bij een commerciële teststraat. Het inplannen van de afspraak is erg eenvoudig. In de meeste gevallen dien je de kosten van de test wel vooraf te betalen. Een PCR-test met reisverklaring kost zo’n 140 euro.

Hoe worden deze testen afgenomen?

De sneltest en de PCR-test in Heesch, worden op dezelfde wijze afgenomen als de normale coronatest. Er wordt een swab diep in je neus gestopt om daar slijm af te nemen. Vervolgens wordt een andere swab in de keel gestoken en wordt ook daar het slijmvlies afgenomen. Erg veel mensen ervaren de test als onprettig, maar niet als pijnlijk. Na het testen houd je geen klachten aan het testen over. Bovendien wordt de test binnen enkele minuten afgenomen en kun je snel weer terug naar huis. Hoe lang het duurt voordat je de uitslag van de test krijgt, hangt af van de soort coronatest en de testlocatie.

Extra informatie rondom een covidtest in Uden

Als je net bent getest, krijg je een informatiefolder mee van de teststraat. Hier staat alle belangrijke informatie in die je moet weten wanneer je net getest bent op het coronavirus. Zo is het van groot belang dat je niet meer naar buiten gaat en je gaat gedragen als iemand die besmet is. Hiermee voorkom je dat je andere mensen kunt besmetten wanneer de test uitslag uiteindelijk positief blijkt te zijn. Als je in quarantaine zit mag je natuurlijk wel in de tuin of op het balkon zitten. Zorg er alleen wel voor dat je anderhalve meter houdt van je huisgenoten. Anders kun je je huisgenoten besmetten met het coronavirus.

Ik ben negatief getest wat nu?

Als de sneltest of PCR-test in Uden negatief blijkt te zijn, mag je in principe gelijk weer naar buiten. Echter, hierop zijn er ook een aantal uitzonderingen. In sommige gevallen is het ondanks een negatieve testuitslag alsnog van belang dat je thuis in isolatie blijft. Deze gevallen zijn:

 • Een huisgenoot is positief is getest op het coronavirus.
 • Je hebt een melding ontvangen van de corona melder app.
 • Je hebt een mail ontvangen van de GGD.
 • In de afgelopen twee weken ben je naar het buitenland geweest.

In deze gevallen, is het nog steeds noodzakelijk om de komende 5 dagen in quarantaine te blijven. Doordat je in quarantaine gaat, weet je zeker dat je het coronavirus niet hebt. Op dag 5 kun je je opnieuw laten testen op het coronavirus. Is deze corona test uitslag negatief? Dan mag je naar buiten. De reden waarom het belangrijk is dat je 5 dagen wacht, is omdat de incubatietijd zo’n 5 dagen kan duren.