Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Hier - Bestel Vandaag!☝

Een coronatest afnemen in Oss

Een coronatest afnemen in Oss

Het coronavirus is nu al voor een langere tijd aanwezig in Nederland en dus ook in Oss. Er is steeds meer duidelijkheid over het virus zelf en er komen steeds meer technieken om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo zijn er een heleboel maatregelen genomen om de verspreiding tegen te gaan en zijn er een grote hoeveelheid corona tests in Oss afgenomen. Als je een coronatest in Berghem of ergens anders in de buurt van Oss wilt afnemen, dan is het vaak een slimme zet om de teststraten in Oss mee te nemen in de overweging.

Waar kun je in Oss een coronatest laten afnemen?

Je kunt in Oss op verschillende locaties een coronatest laten afnemen. Zo zijn er in de omgeving van Oss meerdere GGD locaties waar jij je kunt laten testen en ook verschillende locaties van commerciële bedrijven waar je terecht kunt. Bij commerciële bedrijven kun je altijd terecht, of je nou klachten hebt of niet. Bij deze locaties wordt de test niet vergoed door de overheid, wat bij GGD teststraten wel zo is. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een coronatest te laten afnemen op deze locaties en dit kan zorgen voor langere wachttijden.

Het afnemen van een PCR-test 

Een PCR-test is één van de verschillende corona tests in Oss die er op dit moment in omloop zijn. Een PCR-test is de meest betrouwbare test die er is. Je hoeft voor deze test geen overduidelijke symptomen te hebben, met het afgenomen keel- en neusslijm kan er met een relatief grote zekerheid worden gezegd of je het virus op dit moment met je meedraagt. De PCR-test kost veel tijd en het onderzoek dat in laboratoria wordt gedaan is complexer dan dat van een sneltest.

Waarom zou je kiezen voor een sneltest in Oss?

Een sneltest in Oss brengt meerdere voordelen met zich mee. De test wordt in grote hoeveelheden gemaakt en deze zijn niet alleen bij GGD testlocaties te verkrijgen, maar ook bij commerciële testbedrijven. De sneltesten zorgen ervoor dat:

 • De wachttijden korter worden en jij je corona testresultaat sneller binnen hebt.
 • Mensen sneller een test kunnen afnemen en minder lang thuis in quarantaine hoeven te wachten, zeker als later blijkt dat je negatief test op het virus is het zonde om dagen lang thuis te gaan zitten in isolatie.
 • Het testbereik wordt vergroot. Door de grote hoeveelheid sneltests kunnen een stuk meer mensen zich laten testen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder angst hebben voor het afnemen van de test. De bereidheid zal bij mensen toenemen om zich te laten testen en dit is goed om een reëel overzicht te krijgen van de verspreiding van het virus.

Naast deze algemene voordelen voor Nederland in zijn geheel, zijn er voor jou ook persoonlijke voordelen. De tijd die jij moet wachten om je te laten testen is vaak een stuk korter en bij commerciële bedrijven heb je het resultaat al vaak binnen een uur. Dit duurt bij de testlocaties van de GGD vaak 24 tot 48 uur.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Klik hierboven - Boek Vandaag je pcr-test!☝

Het afnemen van serologische test in Oss

Er zijn tegenwoordig ook serologische testen in Oss op de markt. Deze tests worden ook wel bloedtesten genoemd. Deze naam heeft het gekregen omdat er voor deze test bloed van je moet worden afgenomen om te kijken naar corona antistoffen in je lichaam. Met een serologische test kun je erachter komen of jij het virus al een keer hebt gehad en dus niet of je het virus op dit moment met je meedraagt.

test corona Oss

Wanneer is het verstandig om je te laten testen?

Het is verstandig om je te laten testen op corona in Oss als je milde of heftigere klachten hebt die overeenkomen met het coronavirus. Elk symptomen die kan betekenen dat je het virus hebt opgelopen is reden genoeg om je te gaan laten testen. Ook is het belangrijk om je te laten testen als jij in direct contact bent geweest met iemand die in de afgelopen dagen positief is getest. De meest voorkomende symptomen van het coronavirus zijn:

 • koorts van boven 38 graden
 • een droge hoest
 • vermoeidheid
 • benauwdheid en kortademigheid
 • symptomen van een verkoudheid zoals keelpijn en een droge hoest
 • gewrichtspijn

Dit zijn heel wat symptomen die ook kunnen voorkomen als je het virus niet met je meedraagt in je lichaam. Toch is het altijd belangrijk om je bij deze corona symptomen te laten testen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat moet je doen bij lichte symptomen?

Als je last hebt van mildere symptomen en een coronatest hebt laten afnemen kun je verschillende dingen doen. Bij mildere symptomen is het verstandig om:

 • Goed uit te rusten en veel te drinken. Een goede hoeveelheid vocht en rust zijn zelfzorggeneesmiddelen die je kunnen helpen om je beter te laten voelen.
 • Jezelf te isoleren van de mensen om je heen. Als je last hebt van lichte klachten is het alsnog nodig om weg te blijven van andere mensen, dus ook van gezinsleden. Verblijf in een aparte ruimte in huis om te voorkomen dat je als je hoest het virus op voorwerpen achterlaat.
 • Je arts te vertellen dat je wellicht het virus hebt opgelopen en uit te leggen welke klachten je op dit moment hebt. Als je deel uitmaakt van de risicogroep door bijvoorbeeld je leeftijd of last hebt van andere gezondheidsproblemen kunnen de instructies van je arts een enorm verschil maken.
 • Als je je nog niet hebt laten testen is het belangrijk om een afspraak te maken bij een testlocatie bij jou in de buurt. Het afnemen van een corona test is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor de overheid en GGD om een goed overzicht te houden van wat er zich allemaal afspeelt in Nederland.
 • De verandering van je symptomen bij te houden. Het is verstandig om zowel de eventuele nieuwe symptomen als de symptomen die je al had goed in de gaten te houden. Als de symptomen erger worden kun je het beste medische hulp inschakelen.

Wat kun je verwachten als je een coronatest in Oss gaat doen?

De testlocaties in Oss hebben allemaal ongeveer dezelfde manier van testen. Je zult vooraf online of via de telefoon een afspraak moeten inplannen. Je wordt op een specifieke tijd verwacht, zodat de testlocaties drukte zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Het doel is om iedereen voor een zo’n kort mogelijke periode op de locatie te laten blijven om het verspreiden van het virus te voorkomen. Je zult worden doorverwezen naar de teststraat en kunt hier wachten op je beurt. De test zelf zal worden afgenomen door iemand die volledig is beschermd tegen het virus door een pak te dragen waar het virus niet langs kan. Deze persoon zal door middel van een wattenstaafje een monster nemen van je slijm. Dit zal over het algemeen zowel in je neus als in je mond worden afgenomen. De test zelf duurt enkele minuten en na de test zul je duidelijke instructies krijgen.

Wat te doen na een corona test

Als je een covidtest in Heesch of Oss hebt afgenomen, zul je bij de GGD locaties een informatie brief meekrijgen met duidelijke instructies over wat er van je wordt verwacht. Hierin zal staan dat er van je verwacht wordt dat je na de test direct terug gaat naar de locatie waar je in isolatie zit. Hier moet je binnen blijven tot je een negatief testresultaat hebt binnen gekregen. Gedurende deze periode is het belangrijk om volledig in isolatie te blijven, ook van de andere mensen bij jou thuis. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk in dezelfde ruimte bent en afstand houdt van elkaar binnenshuis. Als je gebruikt maakt van dezelfde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer is het belangrijk om deze na gebruik goed te desinfecteren. Als de symptomen sterker en vervelender worden kun je ook contact opnemen met iemand van de GGD of bijvoorbeeld je huisarts om meer duidelijkheid te krijgen over wat je het best kunt doen.