Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Hier - Bestel Vandaag!☝

Een coronatest laten afnemen in Heesch

Een coronatest laten afnemen in Heesch

Ben jij in aanraking geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Dan is het van belang dat jij in quarantaine gaat en jij je op dag vijf van de quarantaine laat testen op corona in Heesch. Door je op dag vijf te laten testen weet je zeker of je besmet bent en kun je voorkomen dat je anderen besmet. De reden dat het pas nuttig is vanaf dag vijf, is omdat het coronavirus een incubatietijd heeft. Het kan dus zo zijn dat je op dag één van de quarantaine negatief test en op dag vijf wel positief. Een coronatest in de buurt van Oss dient daarom op het juiste moment ingezet te worden.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Als je zelf niet helemaal lekker bent, dan is het slim om na te gaan of deze klachten, symptomen zijn van het coronavirus. Het RIVM heeft een lijst opgesteld met de meest voorkomende symptomen die mensen hebben als zij besmet zijn met het virus, deze symptomen zijn:

  • Verkoudheidsklachten
  • Last van kortademigheid of benauwdheid
  • Het verlies van reuk of smaak
  • Verhoging of zelfs koorts
  • Hoesten
  • Last van je keel
  • Buik of maagklachten

Herken je een van deze corona symptomen of klachten? Dan is het belangrijk om je te laten testen in Heesch. Door je te laten testen kun je uitsluiten of je besmet bent met het virus of niet. Zo kun je bijvoorbeeld de mensen om jou heen beschermen. Als wij dit allemaal doen, verkleinen wij de kans op besmettingen en kunnen wij het virus onder controle krijgen.

coronatest Heesch

Op welke locaties kan ik mij laten testen in de buurt van Heesch?

Woon je in Heesch of in de buurt daarvan? Dan zijn er verschillende testlocaties bij jou in de buurt. Deze liggen helaas niet in Heesch zelf. Voor de dichtsbijzijndste testlocatie van een commerciële partij kun je terecht in Oss. Het adres van deze testlocatie is:

  • Heuvelstraat 2 B, bij deze testlocatie kun je een PCR-test, sneltest en antistoffen test laten afnemen.

Wil je je liever laten testen bij de GGD? Dan kun je het beste terecht in Uden. Het adres van deze testlocatie is:

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Klik hierboven - Boek Vandaag je pcr-test!☝
  • Belgenlaan 3, let op hier moet je naar binnen via de ingang van Vluchtoord 5.

Hoe krijg je de uitslag van de covidtest in Heesch te horen?

Als jij je hebt laten testen zijn er verschillende manieren waarop jij te horen kunt krijgen of dat je wel of niet besmet bent met het virus. De meest voorkomende manier is per mail. Als je positief getest wordt en je hebt je laten testen bij de GGD, dan kan je ook gebeld worden. Dit hangt sterk af van de drukte. Bij een commerciële teststraat in Berghem krijg je de testuitslag via de mail. Echter, bij zowel de GGD als bij een commerciële teststraat in Heesch wordt er bij een positieve testuitslag contact opgenomen door de GGD. Dit zodat er een bron- en contactonderzoek gestart kan worden.

Wat kan je doen als de klachten erger worden?

Ben je positief getest en de klachten worden steeds erger? Dan is het slim om contact op te nemen met je dokter. Zij kunnen jou het beste adviseren. Als het echt niet meer gaat, kan jouw dokter je eventueel verwijzen naar het ziekenhuis. Ga dus niet zelf op pad naar het ziekenhuis met hevige klachten. Zo riskeer je alleen maar extra besmettingen en dat willen we juist zoveel mogelijk zien te voorkomen.